Tarina

Kaikki elämän polkuni koulutukset ovat liittyneet kasveihin, luontoon ja laulamiseen. Rakastin viherkasveja ja luontoa jo tytöntyllerönä. Muistan kotitalomme takana olevan metsän, jossa samoilin usein yksin tutkien kasvillisuutta. Metsän äänet, lintujen laulut, heinäsirkan sirinä ja metsän tuoksu toivat pienen tytön sydämeen iloa ja rauhaa. Koulussa valitsin taiteellisia ja luonnonläheisiä valinnaisaineita. Lauloin kuorossa, osallistun Korian ala-asteen omaan kulttuurikilpailuun (mieleenpainuvinta minulle oli idean keksijänä se, kun suunnittelin myös koreografian esiintymiseemme kevätjuhlassa samaisena vuonna sekä mietin sopivan laulun juhlaan) Anja Niskasen kappaleella ystävieni kanssa ja voitimme jaetun ensimmäisen sijan, esiinnyin myös seurakunnassa ja soitin akustista kitaraa. 

Laulaminen ja luonto ovat minulle rakkaita ja samalla ne ovat antavat minulle paljon. Puutarhanhoito on ollut rakas harrastus parikymppisestä asti. Luonto ja värit ovat paljon esillä myös sisustuksessani. Ammattia ja työelämää miettiessäni 25-vuotiaana kahden pikkupojan äitinä, muodissa olivat erilaiset laulukilpailut, joista moni pongahti pinnalle ja sai haluamaansa työtä. Kahden pienen lapsen äitinä ja laulamista rakastavana päätin osallistuin Radiotähti, Suomentähti ja Lavatähti kilpailuihin sekä Tangomarkkinoille vuonna 1999. Hyvän kilpailukokemuksen, kovan harjoittelun jälkeen, kampaajan, pukuvuokraamon, jo edesmenneen muusikon, isäni ja läheisteni tuella voitin vuonna 2000 tavoitellun tangokuningattaren tittelin Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Minusta tuli tunteiden tulkki! Voitto toi paljon rohkeutta ja esiintymiskokemukseni karttui. Iskelmätulokas ehdokkaaksi minut valittiin Emma-gaalaan vuonna 2001. 

Arvostan laulukilpailuvoittoa todella paljon, en siis myöskään pelkää tarttua mikkiin. Vaihdoin genreä gospelmusiikkiin 2016. Gospel on soinut jo nuoruudesta lähtien sydämessäni. Minua voi kysyä laulamaan gospelkonsertin tai Betlehemin yössä konsertin merkeissä. Olen tehnyt kaksi iskelmälevyä (Mira Kunnasluoto cd vuosi 2000 ja Riisuttu cd vuosi 2005), lukuisia sinkkuja, kaksi gospellevyä (Näytä värisi cd vuosi 2015 ja Sinuun kun turvaan cd vuosi 2017) ja yhden joululevyn (Jouluyö cd vuosi 2015) musiikkiurani aikana tähän asti. Uusi gospellevy on haaveissa! Sinuun kun turvaan gospellevyä ja Jouluyö levyä voi tilata mm. https://aikashop.fi/category/15/aikamedian-kustantamat kautta. Levyjä myydään myös konserteissani ja tilata voit myös tilauslomakkeen kauttani.

Puutarhuriksi valmistuin 2015, jolloin kukka- ja puutarhakaupat, puistot ja hautausmaat tulivat minulle tutuiksi. Hankin myös matkaoppaan pätevyyden 2019 tehden omat näytöt luonto-opastuksin. Olin matkaopaskoulun aikana kuusi kuukautta Espanjan Fuengirolassa. Ryhmät matkustivat koulutukseni aikana minun johdollani junalla Los Bolichesista Montemariin, josta patikoimme kasvitieteelliseen puutarhaan Molina de Incaan. Kasvitieteellinen puutarha sijaitsi Torremolinoksen puolella. Tuossa puutarhassa kerroin mitä upeimmista puu- ja kasvilajeista ryhmille, eläinlajeja unohtamatta. Puoli vuotta Espanjassa eri kasvillisuuden maaperällä oli eksoottinen upea elämys ja oppimismatka! Elimäen Arboretumin metsäpuistossa vetämäni ryhmät kävelivät vuorostaan johdollani luontopolulla, jossa kerroin erikoisistakin puu- ja pensaslajeista, joita oli myös tuotu maailmalta upeaan Arboretumiin. Opastuskierrokseen kuului myös tarina Arboretumin historiasta.

Miettiessäni suuntautumistani kevytyrittäjänä laulamisen lisänä eteeni tuli erilainen ja silmiemme edessä aina ollut mahdollisuus; villivihannekset - villiyrtit - superfoodit! Matka villien vihreiden maailmaan alkoi kovasti vetää puoleensa. Villiyrttiohjaaja kurssi kesti puoli vuotta Rääkkylän Koivuniemessä Pohjois-Karjalassa. Muistiin palasivat mitä syötävää vihreää itse olin lapsena maistellut ja mistä minulle oli kerrottu. Muistin voikukan lehdet, nokkosen, ketunleivän apilaa muistuttavat lehdet ja piharatamon lehden. Piharatamosta tein laastarin lapsena haavan päälle. Kuulin lapsena, että tässä kasvissa on parantavia aineita ja odotin kovasti, että haava paranee. Villivihannekset, luonnon vihreät ovat lähellä sydäntäni. Suomalainen puhdas luontomme käden ulottuvilla. Vanhan kansa tietää ja osasi jo käyttää luonnon antimia. Valmistuin villiyrttiohjaajaksi elokuussa 2021. Opiskelen edelleen jatkokoulutuksena etänä yrttiterapiaa.

Tällä hetkellä minusta tehdään omaelämänkertakirjaa ja haaveissani on tulevaisuudessa saada levyttää uutta gospelmusiikkia ja kiertää sen myötä kertomassa evankeliumin Ilo Sanomaa. Omaelämänkertakirjani ilmestyy äänikirjana kesäkuun alkupuolelle mennessä 2023 TV7 kustantamana. Kirja kantaa nimeä: Mira Kunnasluoto - Riisuttu kuningatar ja kertoo syntymästäni tähän päivään. Äänikirjaa voi tilata TV7.n verkkokaupasta! Konkreettista kirjaa Instagramista kirjailija Petri Tuunaisen ja minun kauttani yksityisviestillä tai täältä kotisivujeni kautta. Tätä konkreettista kirjaa saa lukea myös pian kirjastojen kautta ja tilata eri nettikauppojen kautta kuten Aikamedian Aikashop.n kautta. Kirja avaa elämääni enemmän kuin mikään aiempi lehtihaastattelu, miten julkisuus kohteli minua 2000 luvulla ja sen jälkeen sekä mitä elämääni kuuluu nyt!