30.4.2022 KASVAMINEN

Näin tänään Elimäellä ensimmäiset beibi vuohenputket, ne ovat nyt parhaimmillaan kerättäviksi salaattiin ja piirakkaan. Tämä C vitamiinipommi on oiva apu mm. kihtiin. Se on otettava huomenna kori mukaan löytöpaikalle ja paistettava ihanaa piirakkaa illaksi. Kun synnyt olet beibi kuten vuohenputkikin ja tarvitsemme tässä vaiheessa hoivaa, jotta pysymme hengissä. Oletko miettinyt mitä Raamatun sanat: Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa eivätkä kokoa aittoihin, ja teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne?  Tai mitä ajattelet näistä: Katselkaa kedon kukkia, kuinka ne kasvavat; eivät ne työtä tee eivätkä kehrää? Mitä luulet, jos turvaudut Jumalaan pitääkö Hän sinusta huolen, antaen jokapäiväisen leivän mitä tarvitset, vaatteet päälle ja paikan missä nukkua? Uskon Jumalan Sanaan ja Herran Sana on muuttumaton, uskon Herran pitävän huolta. 

Beibistä kasvaa täysikasvuinen vuohenputki kukinnon kera, kukinto on ihana salaatissa, siemeniä voi myös paahtaa keittoon pannulla ja koristella kakun herkillä kukilla. Myös me ihmiset annamme Jeesusta seuraten uskonelämässä hedelmämme aikanamme hengen hedelmän tavoin. Elämä on kasvamista ja mikä lepo elämässä voikaan olla luottaen Jumalaan kuten kedon kasveilla. 

16.3.2022 KÄYTTÖKELPOINEN JUMALALLE

Missä ovat ne mahtavat ja johtavat Herran palvelijat, jotka samalla ovat Jumalalle käyttökelpoisia ja nöyriä? Olen tullut siihen tulokseen, että tällaisilla ihmisillä nousee helposti ylpeys ja ovat kohta jo Jumalakin mahtavimpia. Lakihenkisyys voi myös nostaa ihmisylpeyden ja ne ihmiset, jotka eivät täytä lakia joutuvat porukan ulkopuolelle. Kuitenkin jokainen voi vain ja ainoastaan katsoa sen oman puseron sisälle ja kulkea vain omaa elämänpolkua joko kohti taivasta tai helvettiä. Tämän elämämme aikana Jumala kutsuu jokaista kaksi tai kolme kertaa ja Jeesus on silloin vain ovi Jumalan luo. Joka syntinsä hylkää ja tunnustaa saa armon. Meille on annettu vapaa tahto ja vapaus valita miten elämämme elämme. 

Meidän tehtävänä on viedä sanomaa Jeesuksesta kaikkeen maailmaan sinne teille ja aitovierille missä kohdataan ne tavalliset ihmiset ihmisen tasolla. Rakastakaamme siis toisiamme kuten Jumalakin rakasti meitä kun antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään joka häneen uskoo hukkuisi vaan saisi iankaikkisen elämän Jumalan tykönä.

3.2.2022 KUOLEMASSA ON ELÄMÄ

Kun kuolee itselleen ja omille haluilleen alkaa vasta elämä. Kun antautuu kokonaan Herralle alkaa vasta elämä. Kun käyt erämaassa yksin Herran kanssa, alkaa elämä. Mitkä ovat elämän arvot? Mistä olet ylpeä? Oletko ylpeä? Kuka sinä olet? Kirkkokunnat eivät pelasta! Uskonnolla ei pääse taivaaseen. Vain Jeesus Jumalan Poika on vastaus. Seurakunnassa käyminen ei pelasta. Jeesuksen seuraajan uudistuminen alkaa katsomalla peiliin. 

Hoksasin erään Raamatun opettajan ajatuksen. En ole koskaan ymmärtänyt mitä tarkoittaa elää Jumalan tahtomalla tavalla. Meille on tuttu: Isä meidän rukous, jossa sanotaan; tapahtukoon Sinun tahtosi. Oswald Chambers avasi asian niin, että minä lopulta tajusin mistä on kyse; kun annan hallintavallan elämässä Jumalalle, Herra tulee sen tekemään. Voin koputella erilaisia ovia rukoillen. Jumala avaa vain ne ovet silloin mitkä Hän on haluaa, Hän tietää mikä minulle on parasta. Kun annan Jumalan tahdon tapahtua - uudistun, Jeesuksen kirkkaus kohtaa minut! Kun Herra avaa sitten ne ovet tahtonsa mukaan, vain ihmettelen että näin se pitikin mennä. Hyvä kun en saanutkaan sitä toista työtä tms. Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne!!

29.1.2022 SAATANAN SYÖTTI

Sairastuin loukkaantumisen syntiin. Elämäni ei ole ollut helppo, kiitos siitä kuitenkin Herralle, koska en olisi nyt tässä jos en olisi kokenut kaikkea mitä olen kokenut. Luin vuosia sitten John Beveren kirjan: saatanan syötti. Kuuntelin tänään Beveren opetuksen samasta kirjasta muistin virkistämiseksi. Tajusin jotain yhtäkkiä, asian, jonka olin unohtanut etenkin muutaman viime vuoden aikana. Aloin suhtautumaan elämäni aikana kertyneeseen kiusaamiseen ja loukkaamisiin katkeroitumalla salakavalasti, taakkaa oli tuntunut kasaantuneen päälleni ihan liikaa. Mietin usein, miksi tuo ihminen kehtaa satuttaa minua kun ei edes tunne minua. Loukkaantumiset muuttuivat katkeruudeksi ja sillä oli seurauksia. Muutuin, enkä nähnyt sitä kaikkea hyvää mitä elämässäni oli, usein moni asia tai tilanne vain ahdisti.

Kuinka usein olemme toisten edessä hymyillen mutta sydämessämme kannamme katkeruutta, joka on saatanan syötin vakava seuraus. Raamattu kehottaa laittamaan välit kuntoon ihmisten kanssa. Jumala kehottaa parannuksen tekoon ja antamaan anteeksi, koska se mitä minä olen saanut ristillä anteeksi on mittaamatonta!

Bevere opetti kirjassaan, että meitä usein loukkaa eniten se lähin ihminen. Sen ihmisen sanat ja teot koskevat meitä eniten. Huono kohtelu ei kuitenkaan oikeuta meitä loukkaantumiseen. Jos loukkaannumme, on hyvä mennä sopimaan pian. Valvokaamme, sillä emme tiedä sitä hetkeä, jolloin Jeesus tulee takaisin Kuninkaana.

Jos haluan olla Jumalan kanssa hyvissä väleissä en loukkaannu. Seuraan Jeesusta ja muistan mitä Jumala on minulle antanut anteeksi. Suhtautumiseni loukkauksiin muuttui tänään. Kiitos Herralle, joka antaa voiman sekä viisautta antaa anteeksi ja myös pyytää anteeksi. Sävyisyyden ja itsehillinnän mielellä eteenpäin. 

12.1.2022 JUMALA KULJETTAA MEITÄ PETTYMYSTEN TIETÄ PITKIN

Voisitko kuvitella että asia on näin? Ei menestyksen polkua, ei ihmisten kiitosta ja parrasvaloissa katseiden kohteena olemista. Ei, kun olet antanut elämäsi Herralle Jeesukselle, lähdet kaidalle tielle ja portti on ahdas, josta sinne tielle astutaan. Miksi näin? Herra tahtoo olla yksin sinun kanssasi siellä rukouksen kammiossa: vain sinä ja Jumala. Miksi? Vain särjetty astia on kelvollinen Herralle. Kun lähdet omille teillesi, rukouselämäsi muuttuu ja Raamatun luku ei maistu enää, Herra laittaa sinut ahtaalle, koska Hän rakastaa sinua. Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa niin kaikki teille sen ohessa annetaan mitä tarvitsee ja kun teillä on ruoka ja vaatteet se on hyvä. Kun ihmisen perusluonne tulee esiin: ylpeys ja omahyväisyys Jeesus ei opeta mitään. Vain nöyrä särjetty sydän on hyvä Hänelle, ihminen joka nöyrtyy ja sanoo: Jumala tapahtukoon Sinun tahtosi, ei minun. Herra johdattaa rauhansa, Sanan kautta ja niin, että olosuhteet ovat otolliset mitä pyydämme kiitoksen kanssa Isältä Jeesuksen nimessä ja veressä. Kun ylpeytemme murtuu, sydämemme murtuu. Opetuslapsilleen Hän selitti kaikki, kun he olivat yksikseen. Mark. 4:34

1.1.2022 HEIDÄN HEDELMISTÄÄN TE SIIS TUNNETTE HEIDÄT

Vuoden ensimmäinen päivä on ollut aurinkoinen. Oli aika kivaa kävellä ulkona nastakenkien narskuessa lumipeitteisellä tiellä. Olen aloittanut lukemaan Oswald Chambers.n kirjaa; Parhaani Hänelle. Olen ymmärtänyt kuinka meissä ihmisissä on paljon asioita, jotka on hyvä tuoda Jumalalle päivänvaloon sinne Jumalan valtaistuimen eteen kirkkauteen Jeesuksen nimessä ja veressä. Kuinka isä haluaa puhdistaa sydäntämme ja uudistaa liittoaan ja antaa uuden virren ja kiitoslaulun suuhumme. Mietipä Sanassa olevaa lausetta: Ilo Herrassa on teidän väkevyytenne. Mitä tämä sinulle merkitsee? Se on yksin Jumalan teko, kun koemme iloa Hänessä, itse pelastuskin ja usko Jeesuksen on Herran teko. Sana sanoo, että jokaista kutsutaan elämänsä aikana kaksi tai kolme kertaa ja jos ihminen ei ota kutsua vastaan hän joutuu iankaikkiseen kadotukseen. Kehoitankin sinua laittamaan asiasi kuntoon Jumalan kanssa tänään. Palaan vielä aiheeseen: heidän hedelmistään te siis tunnette heidät. Ei ole tae, että ns. uskovainen pääsee taivaaseen, on jokapäivä elettävä parannuksessa ja seurattava Jeesusta. Se ei ole aina helppoa kuten ei elämä muutenkaan. Mutta Jeesus on luvannut olla kanssamme jokapäivä maailman loppuun asti. Kantakaamme siis hyvää hedelmää!

16.12.2021 JEESUS ON AINOA TURVAPAIKKA

Kuuntelin tänään hyvän puhujan saarnaa YouTubesta. Hän näytti taulua, joka on hänen kotonaan. taulussa luki: Jeesus on ainoa turvapaikka. Mitä sinä ajattelet tästä? Minulle tämä on tosi asia. Jos riippuisin tämän maailman tarjoamassa rauhassa, en kestäisi. Kun riipun kaiken melskeen keskellä Jeesuksessa, katse tiukasti Jeesuksessa, lopuksi kaikki kääntyy hyväksi, näin Raamattu lupaa. Jeesus on ainoa turvapaikka. Hän kuulee pienenkin rukouksen, jonka hätääntynyt ihminen rukoilee. Hän on siellä missä on särkynyt sydän ja nöyrä mieli. Onko ihmisarvomme riippuvainen tämän maailman laissa tai toisten ihmisten hyväksynnässä? Tänään on parannuksen päivä ja pelastuksen päivä. Anna elämäsi tänään Jeesukselle kun vielä on aikaa. Saat rauhan sydämeesi vaikka uutiset kertoisi meille mitä tahansa. Jeesus on luvannut olla omiensa kanssa maailman loppuun asti jokaisena päivänä. Jeesus on AINOA turvapaikka. Kunnia Jumalalle korkeuksissa ja maassa rauha ihmisten kesken joita kohtaan Hänellä on hyvä tahto. Mikään ei korvaa sitä, jos menettää yhteyden Taivaalliseen Isään. 

8.12.2021 SYDÄMEN POHJASTA ANTEEKSI

Matteuksen evankeliumissa luvussa 18 Jeesus kertoo opetuslapsilleen vertauksen loukkaamisesta ja velallisuudesta sekä anteeksiantamisen tärkeydestä. Lainaus Aramean käännöksestä Matt.18:35 "Samoin on teille tekevä minun isäni, joka on taivaissa, ellette anna sydämestänne veljillenne anteeksi heidän rikkomuksiaan." Me tiedämme Isä meidän rukouksen, jossa saamme anteeksi antaessamme toiselle anteeksi hänen rikkomuksensa. Tässä samassa luvussa Jeesus sanoo, että meidän tulee antaa anteeksi 77 x 7 kertaa eli 539 kertaa sille, joka meitä loukkaa, satuttaa tai haavoittaa. Kuinka vaikeaa se voikaan olla? Usein siihen tarvitaan aikaa ja Herran antamaan voimaa. Jumala näkee vilpittömyyden ja tahtotilan sydämen sopukoihin asti. Isä meidän rukouksessa pyydetään ensin Herralta anteeksi omia rikkomuksia ja ne saa anteeksi kun on antanut toiselle ensin anteeksi. Mikä merkillinen paradoksi tämä onkaan. Ihminen helposti tuudittautuu, että no antaa nyt tämänkin asian olla mutta sydämessään alkaa kantaa kaunaa, vihaa tai katkeruutta. Elämme joulukuuta ja maailmalla juhlitaan Jeesuksen syntymäjuhlaa ja muistellaan kuinka maailmaamme syntyi Vapahtaja. Kuinka onkaan hyvä ja kevyt olo kun on antanut anteeksi ihmisille ja saanut Herraltakin syntinsä anteeksi. Jokainen päivä on tarkattava omaa vaellusta Jeesuksen seuraajana ja pysyttävä lähellä Jumalaa, Häntä joka ei säästänyt omaa Poikaansakaan sinun tähtesi.