Blogi

24.03.2020 Kirkon kellot soivat klo 12

Luin parhaan uutisen pitkään aikaan paikallisen lehden sovelluksella kännykästä. Kouvolan kirkkojen kellot soivat maanantaista torstaihin klo 12 - 12.05 tästä viikosta lähtien maaliskuun loppuun asti. Tämän tarkoitus on kutsua ihmisiä rukoukseen Suomen puolesta ! Tätä hienoa elettä on ehdottanut Kouvolan seurakunnan kirkkoherra Keijo Gärdström.

"Heinäkuussa 1944 kun maamme kohtalo oli sodassa veitsenterällä presidentin puoliso Gerda Ryti kehotti Suomen kansaa yhteiseen rukoukseen maamme puolesta. Siitä merkkinä soivat vuonna 1944 Turun tuomiokirkon kellot päivittäin klo 12". Keskilaakso 23.3.2020

Presidentti Kyösti Kallion rukous Suomen puolesta Talvisodan aikaan:

Taivaallinen Isämme katso armossasi kansamme puoleen, Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä. Sinä näet, että se on mitä suurimmassa vaarassa, siksi rukoilemme sinua:

Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua. Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden teiltä, jotka johtavat kansamme tuhoon. Herran, armahda meitä.

Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan jotka tulvivat kansamme yli ja myrkyttävät sen. Siksi me kerskaamme sinun voitostasi pahuuden henkivaltoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivä sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra, sinä olet Golgatan keskimmäisellä ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään koska ylistämme sinun nimeäsi niiden ylitse. Tämän me uskomme sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra, armahda meitä.

Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti. Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapahtavasta voimastasi. Täytä meidät sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi.

Rakkautesi olkoon meissä se voima joka voittaa pimeyden vallat kansassamme.

Herra Jeesus Kristus, kaiken me voimme sinun kauttasi.

Siihen me uskomme. Armahda meitä AAMEN.

kuva: webnode
kuva: webnode

18.03.2020 Maailman luominen

Maailmamme luotiin 6000 vuotta sitten. Jeesuksen tuleminen on todella lähellä. Jeesus antoi ruoskia itsensä, ihmisjoukot jahtasivat häntä mm. kalliojyrkänteelle syöstäkseen hänet sieltä alas, Jeesusta pilkattiin - kaikki sinun tähtesi. Hän huusi Isälleen ristille: Jumalani miksi minut hylkäsit? Hyvä lukija, sinun tähtesi.

Jumala loi ihmisen, kuten taivaan. maan, valonlähteet: aurongon ja kuun jne. Ihmisen kroppa on monimutkainen taideteos ja meitä eivät voi selittää luoduiksi alkuräjähdyksellä tai että ihminen olisi ollut ennen apina. Jumala loi eläimet erikseen. On aika syntyä ja aika kuolla. Tässä linkki hyvään uskovan lääkärin opetukseen, josta saat oikeaa faktaa meistä Jumalan taideteoksista. Kuuntele myös hänen muita opetuksiaan hakemalla niitä hänen nimellään:

https://www.youtube.com/watch?v=TWlaeX1cawM

Kävin eilen kirjastossa, ennenkuin se laitettiin kiinni valtiovallan uusien ohjeiden mukaan. Lukemisen lisäksi panostamme meillä pyöräilyyn ja sauvakävelyyn sekä katsomme la & su klo 19:00, One Way TV.tä antenniverkosta kanavalta 30!

Välitetään lähimmäisistä ja pidetään suhde Jumalaan kunnossa. Viikonloppuna luvassa aurinkoista keliä.

Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäviensä puolesta. Joh.15:13

kuva: webnode
kuva: webnode

11.03.2020 Kevät keikkuen tulevi

Kun katselen ulos ikkunasta - sataa vettä. Joku sanoi, että kevät tulee tänävuonna aikaisin, siltä se minustakin näyttää ja mikä ettei, onhan sitä joskus kylvetty pellot jo huhtikuun puolivälissä. Meillä tomaatin taimet siirrettiin isompii astioihin viikko sitten ja sen jälkeen ne lähtivät kasvamaan huimaa vauhtia. Katseeni kääntyy toiseen suuntaan ja näen kauniit punaiset tulppaanit maljakossani muistuttamassa keväästä. Vain 2 kk ja olemme toukokuun alussa, kyllä tämä iloksi vielä muuttuu, ajattelen kuunnellen samalla sateenropinaa.

Tänävuonna tulee 20 vuotta siitä kun aloitin työt laulajana voitettuani tangokuningattaren tittelin Seinäjoen tangomarkkinoilla. Elän juhlavuottani :) laulajan ammatissa ja onneksi laulujeni aihe on muuttunut !

Media myllyttää koronavirusta, mutta valtamedian takana kirjoitellaan, että tämä virus olisi tahallaan laitettu liikkeelle ja sillä peiteltäisiin maailman talousromahdusta joka olisi tuloillaan. Ihmiset taitavat olla paniikissa hyvinvointi Suomessamme. Ehkä koronavirus saa ihmiset parannuksen paikalle laittamaan välinsä kuntoon taivaan ja maan Luojan Jumalan kanssa! Kuten levyttämässäni laulussa; Laulu Suomelle sanotaan:

Mut silti monet meistä selkänsä kääntää kutsulle Jumalan ja kovettuu. Ei tuhannet ihmeetkään voi ihmistä muuttaa, ellei sydän usko Sanaan Jumalan.

Oi Suomen kansa ethän käytä väärin, etsikkoaikaas ohi rientävää. Parannus tehkää Herran eteen nöyrtykää, niin Jeesus sinut unesta herättää.

Kevät ja kahvit terassilla.
Kevät ja kahvit terassilla.
Kevät talvessa lenkkeillen.
Kevät talvessa lenkkeillen.

10.02.2020 Totuus tekee vapaaksi

Aluksi suosittelen katsomaan videon: https://www.youtube.com/watch?v=Gj5Ye6TrqlA

Saimme maistaa talvea täällä eteläisessä Suomessa viikon verran, tänään saapui "talvimyrsky" ja lumi sulaa. Ihana kun päivä on pidentynyt ja valoisa aika kestää jo yli iltapäivä viiteen. Tänään laitan tomaatin siemenet multaan kasvilampun alle, on kivaa seurata kasvun ihmettä!

Jos katsoit tuon videon, jonka linkitin tuohon aluksi, varmaan se herättää sinussa kuin herätti minussakin kysymyksiä. Mikä on totta - mikä ei! Meille on opetettu koulussa lapsesta asti eri asiantuntijoiden totuutta mutta ainoa totuudellinen lähde on Jumalan meille jättämä Sana Raamattu. On paljon löytöjä ihan konkreettisesti, jotka voi itse nähdä ja todistaa todeksi, joista siis tuo Raamattu kertoo esim. Nooan arkki on löydetty. Kysymys kuuluukin; miksi meille kerrotaan asiat nurinpäin ja jotka me ihmiset uskomme totena? Maailmaa hallitsee tällähetkellä väliaikainen paha mahti mutta tämä tulee eräänä päivänä muuttumaan. Miksi Jumala jätti meille esim. 10 käskyä? Ne pätevät tänäkin päivänä. Eikö omatunto ole Jumalan meihin laittama hienovarainen järjestelmä, joka kertoo kun teemme väärin.

Ystävänpäivä lähestyy. Onko sinulla parasta ystävää? Onko sinusta paras ystävä sellainen, joka on aina kanssasi samaa mieltä? Vai voiko hyvä tai paras ystävä sanoa myös sinulle jos meinaat valita väärin ja varoittaa sinua rakkaudesta ja välittämisestä käsin? Minusta nämä ovat parhaan ystävän merkit. Mitä Jeesus sinulle merkitsee, tahdotko sinä olla Hänen ystävänsä. Hänestä saat parhaan ystävän. Hän on vastaus yksinäisyyteen. Hän sitoutuu meihin.

Pitaija (pitahaya tai pitaya) eksoottinen hedelmä, mieto vähän kivimäinen maku. Tätä hauskan näköistä hedelmää voi löytää oman kaupan hedelmähyllyltä tai me ainakin ostettiin lähikaupasta tämä jännä hedelmä. Hedelmän voi syödä lusikalla. Pitaijaa pidetään trendihedelmänä ja on toiselta nimeltään lohikäärmehedelmä :) On meillä luova Jumalan! Miten kaunis hedelmä. Tämä hedelmä sisältää paljon antioksidantteja, hyviä rasvoja ja vitamiineja. Hedelmä sopii hyvin diabeetikoille. Hintaa tälle yhdelle hedelmälle tuli n. 5€. Kotimaa on Etelä-Amerikka.

Ystävä sä lapsien, katso minuun pienehen. Minne käynkin maailmassa, sinä olet hoitamassa. Onni täällä vaihtelee, taivaan Isä suojelee.

Ota, Jeesus rakkahin, suojaas koti kallehin. Siunaa äitiä ja isää, heille elinpäivää lisää. Ystävä sä lapsien, pientäs auta holhoten.

Pidä meitä turvissas, Jeesus, armohelmassas. Suojaas sulje isänmaamme, sulta kaiken lahjaks saamme. Johda, Jeesus rakkahin, meidät taivaan kotihin. Virsi 492

kuva: webnode
kuva: webnode

30.01.2020 Jumalan johdatus

Kuuntelin kerran Jumalan johdatuksesta kertovaa Youtube puhetta. Pastori puhui kolmesta tuntomerkistä: Jumalan Sana puhuu asian puolesta, koet sisäistä rauhaa ja ovet avautuvat. Usein me ihmiset hortoilemme elämässämme ja etsimme oikealta tuntuvaa tietä. Usein saamme ajatuksia seuraavasta askeleesta elämässä ja jälkikäteen huomaamme, että se olikin Jumalan johdatusta. Jumala johdattaa Jeesukseen uskovaa kristittyä kun hän kulkee rukoillen.

TV.stä tulee tänäpäivänä paljon huonoa ohjelmaa ja pakkosyötetään mainoksia joita joutuu katsomaan ohjelmien välillä. Tänään kuulin Youtubesta kuitenkin hyvän uutisen! Suomeen aukeaa ensimmäinen täysin hengellinen kanava; ONE WAY TV antenniverkkoon ja kanavapaikalle 30. Ohjelmat alkavat 01.03.2020 klo 19:00 ja ohjelmaa tulee ensin viikonloppuisin ja tämän vuoden loppuun asti. Suosittelen sinulle hyvä lukija tätä TV kanavaa, joka on puhdas ja terve evankeliumin kanava! Kiitos Herralle.

Sinä osoitat minulle elämän tien, sinun lähelläsi on ehtymätön ilo, sinun oikealla puolellasi ikuinen onni. Ps.16:11

Alä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi - minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla lujalla kädelläni. Ps.34:19

Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: "Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo." Joh.8:12

kuva: webnode
kuva: webnode
kuva: webnode
kuva: webnode

24.01.2020 Kasvun ihme

Tilasin Mustilan puutarhamyymälästä jänniä siemeniä viikko sitten ja uskokaa tai älkää taimimullassa ovat suklaakosmoskukan kuusi siementä. Kaksi niistä jo nousivat mullasta vaikka itämisaika piti olla joku kaksi viikkoa. Ihastuin suklaakosmoskukkaan käydessämme Mustilan myymälässä viime kesänä ja tuo tumman ruskea kukka todella tuoksui kaakaolta/suklaalta. Kukat huojuivat ruosteisessa tynnyrissä. Miten eksoottista :D

Ostimme tänään meille kasvilampun, jossa muutkin siemenet, joita laitan helmi - huhtikuussa multaan, kasvavat tuuheina sinne toukokuulle, jolloin ne istutetaan tulevalle kasvimaallemme. Suklaakosmoksen juurakko voidaan talvettaa varastossa eli kukka voi siis olla jopa monivuotinen. Kasvatan myös pesusienikurkkua, josta voi tulla lopulta pesusienikurkun kuivatuksen tuloksena. Mm. sitruunakurkku, ananaskirsikka ja isoköynnöskrassi syötävine kukkineen ja lehtineen pääsevät myös vähän myöhemmin keväällä kasvun alkuun uuden kasvilampun alle.

Kädessäni oli siis vain kyseisen kukan siemen ja Jumalan antaman kasvun ihmeen jälkeen mullan kosteudessa alkoi kasvun ihme. Kaikelle tällä mitä näemme tarvitaan Luoja! Kuinka ihmeellinen Jumala onkaan. Hän on luonut tuhansia erillaisia kukkia jne. Myös sinä hyvä lukija olet suuri ihme!

Taivaat julistavat Jumalan kunniaa,
taivaankansi kertoo Hänen teoistaan.
Päivä ilmoittaa ne päiville,
yö julistaa yölle.
Ei se ole puhetta, ei sanoja,
ei ääntä, jonka voisi korvin kuulla.
Kuitenkin se kaikuu kaikkialla,
maanpiirin yli merten ääriin. Ps. 19:2-5

lumipeiteen alta pilkistää nurmi
lumipeiteen alta pilkistää nurmi
tämän päivän kaunis auringonlasku
tämän päivän kaunis auringonlasku

09.01.2020 Onnellista vuotta 2020!

Joulu jälleen kotikonnuilla on takanapäin ja vuosi on kääntynyt uudelle vuosikymmenelle vuoteen 2020. Tänään paistaa aurinko, sateisten ja pilvisten päivien jälkeen. Olo piristyy ihan selkeästi. Katse siirtyy lumettomaan pienen huurteen peittämään puutarhaani, jonne teemme keväällä kasvulaatikoista kasvimaan. Puutarhurina sitä kokee vapautta ja iloa saadessaan työntää sormet jo maaliskuussa multaan kun on viherkasvien mullanvaihtoaika. On kivaa nähdä kasvien virkistyvän ja lähtevän kasvamaan uudella innolla. Toukokuun alussa sitten pääsee jo viimeistään pihan kimppuun =).

Olisi upeaa saada tehdä taas uusi gospellevy johon ideakin on jo mielessä. Viimevuoteen kiitoksella katsominen kaikista laulutilaisuuksista saa gospellaulajana minut ideoimaan tietenkin taas uutta. Ehkäpä kustantaja löytyy tälle levyidealle!

Kävimme puolison kanssa viime maaliskuussa Israelissa, jossa Jeesus syntyi. Oli koskettavaa käydä paikoissa joista Raamattu kertoo. Viikko tosin vierähti nopeasti. Suunnitelmissamme onkin lähteä tänäkin vuonna tuonne ihanaan maahan. Matkaoppaan ammattitutkinto takataskussa olen seikkailunhaluinen ja haluan nähdä eri maita, ehkä joku muukin maankolkka nähdään tänävuonna :D Nautin valon lisääntymisestä ja päivän pitenemisestä.

Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan. Minua kunnioittavat metsän eläimet, aavikkosudet ja kamelikurjet, koska minä johdan vedet korpeen, virrat erämaahan, antaakseni kansani, minun valittuni, juoda. Kansa, jonka minä olen itselleni valinnut, on julistava minun kiitostani. Jesaja 43:19-21

huurretta oksissa
huurretta oksissa
kuva: webnode
kuva: webnode